1 Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Plakken Parmaham in lange repen scheuren. In koekenpan met antiaanbaklaag 1 el olie verhitten. Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In dezelfde koekenpan helft van boter en 1 el olijfolie verwarmen. Knoflook hierin 1 min. zachtjes bakken. Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle afgieten, 4 el kookvocht bewaren. Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan. Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden. Knapperige repen Parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.
Tagliatelle met Parmaham en spinazie is een recept van Albert Heijn
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)