Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2-3 min. zachtjes. Schep de spinazie er in delen door en laat op hoog vuur slinken. Druk de spinazie met een spatel tegen de wand van de wok en schep of giet het overtollige vocht uit de wok. Schep de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de zalm in stukjes.
  • 2 Maak in de ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm. Eindig met lasagne. Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste lasagnelaag uit.
  • 3 Snijd de tomaten in plakjes, leg op de lasagne en bestrooien met peper. Strooi de rest van de kaas over de schotel. Laat afkoelen. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet tot gebruik (maar minstens 1 uur) in de koelkast. Verwarm 30 min. van tevoren de oven voor op 175 °C. Verwijder de folie en zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept