1 Dep de kipfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout en peper. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olijfolie en roerbak de ui 2 minuten. Leg de kipfilets erbij en bak ze goudbruin en gaar in ca. 10 minuten. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
2 Voeg de pastasaus en de spruiten toe aan het bakvet, roer om en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en stoof de spruiten op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten toe. Breng op smaak met zout en peper.
3 Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep er wat saus met spruiten op en leg er een stukje kip bovenop. Schep nog wat tomatensaus over de kip.
Kip in Italiaanse tomatensaus is een recept van Albert Heijn