Witlof ovenschotel met peer en brie

2 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een ovenschaal in Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. (of, als je makkelijker wilt doen: koop voorgekookte aardappelschijfjes). Leg de aardappelplakjes onder in de ovenschaal. Giet de witlof af. En laat ze dan goed uitlekken. Strooi wat peper, zout en paprikapoeder over de aardappelplakjes Schil de peren (of vers, of blik), snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Meng de stukjes peer door de witlof. Schep het mengsel van witlof en peer over de aardappelplakjes. Snijd de brie in stukjes en dek de schotel af met de stukjes brie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Witlof ovenschotel met peer en brie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept