Doe de rum in een kommetje en leg de rozijntjes erin te weken Smelt de boter in de braadpan Haal het bittere hartje uit het witloof en snijd de blaadjes in de lengte in smalle reepjes Stoof het witloof in de braadpan, roer af en toe even om, tot het glazig ziet Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in dunne schijfjes van 2 mm dik. Laat de zalmmoot uit elkaar vallen Leg de appelschijfjes bij in de pan en laat ze meestoven tot ze mals zijn. Wacht niet te lang, want dan worden ze moes. Dep het vocht van het witloof uit de pan met keukenpapier of schep het weg met een lepel. Strooi de bruine suiker en het mespuntje kaneel over de appelschijfjes en roer alles goed om. Giet de rum met de rozijntjes erbij en laat de rum inkoken tot hij bijna verdampt is. Voeg de zalmbrokjes of –schijfjes aan het gerecht toe, roer om en laat op een zacht vuur gaar worden. Meng de honing onder het gerecht en laat nog even sudderen. De opgegeven hoeveelheden zijn per persoon. Voor meer personen, alleen de hoeveelheid witloof, appel, rozijntjes en zalm in verhouding verveelvoudigen. Suiker, kaneel, honing en rum blijft de opgegeven hoeveelheid plus de helft per persoon meer. Met dank aan Micmac
Witloof met zalm, appel en rozijntjes in rum van M is een recept van Jerryke's Cuisine