Voorbereiding - Laat de garnalen gedurende 30 min. ontdooien op kamertemperatuur en dep ze droog.Voorbereiding (40 min.) Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan. Laat er de fijngesnipperde ui in glazig worden en voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer om. Giet er, al roerend, de kippenbouillon bij. Laat 20 min. zachtjes koken. Mix de witloofsoep heel fijn. Doe er de ontdooide garnalen bij en laat nog 1 minuut doorwarmen. In een soepterrine klopt u de eidooier los, samen met de room en de fijngesnipperde peterselie. Giet er de soep bij en meng goed dooreen. Dien onmiddellijk op en geef er stukjes stokbrood bij of fijne sneetjes bruin brood. Tips Voor een nog fijnere presentatie, houdt u wat garnalen en peterselie over en verdeelt u die als versiering over de soep en de borden. Voor de liefhebbers: u kan de garnalen vervangen door fijne stukjes krab. Witloofroomsoep 'natuur' is ook heel lekker: als garnituur kan u dan 1 stronk witloof heel fijn snijden en 2 tot 3 minuten laten stoven in wat boter. Tot en met het mixen kan u deze soep vooraf bereiden. Zo hebt u ze op het moment zelf enkel nog af te werken. Als u een restje roomsoep wilt opwarmen, moet u zorgen dat ze niet gaat koken, want dan kan ze schiften.