Witloofsoep met kaas en gerookte zalm

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Snipper het bieslook fijn. Verwijder het onderste, bittere deel van de witloofstronken en snij het witloof in stukken die u met citroensap besprenkelt. Snij de gerookte zalm in reepjes. Rasp de kaas zo fijn mogelijk. Bak de fijngesnipperde ui 1 min. in 2 eetl. olijfolie. Voeg de stukken witloof toe samen met het laurierblad, 1 koffiel. tijm, het klontje rietsuiker, 1 koffiel. dille, het bouillonblokje en 4 dl water. Dek af en laat 10 min. sudderen. Voeg de fijngeraspte kaas toe en meng goed. Verwijder het laurierblad en mix de soep fijn. Voeg 2 dl melk toe (of iets meer, volgens smaak) en warm indien nodig nog even zacht op (de soep mag niet meer koken). Kruid met peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes, bestrooi met het fijngesnipperde bieslook, voeg een scheutje room toe en leg enkele reepjes gerookte zalm in de hete soep. Kruidige witloofsoep met een feestelijk tintje dankzij de gerookte zalm. U kan de zalm ook vervangen door gedroogd bergvlees (gerookte ham).

Witloofsoep met kaas en gerookte zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept