Witloofsoep met mosseltjes en Gandaham

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: De mosselen grondig schoonmaken en laten garen samen met de uien, de selder, tijm en laurier. Eventueel een weinig wijn toevoegen. De mosselen uit hun schelp halen en bewaren in een weinig kookvocht. De rest van het kookvocht door een fijne zeef gieten. De uien, de selder, de preien en het witloof in een fijne brunoise versnijden. De helft van de witloofbrunoise afzonderlijk licht bruin laten karamelliseren en apart houden voor garnituur. De helft van de Gandaham in een fijne julienne versnijden en licht krokant bakken in olijfolie. De gebakken Gandaham onder het gebakken witloof mengen. De rest van de groenten gedurende 5 minuten laten uitzweten in olijfolie. De groenten bevochtigen met de gevogelteconsomme en het mosselvocht (zonder bezinksel). Kruiden met peper en zout. Spiesjes maken mosseltjes, Gandaham en een gamba. In het midden van een diep bord een torentje maken het witloofmengsel. Hierop het spiesje leggen (of steken). De soep, met de mosselen, er rond gieten.

Witloofsoep met mosseltjes en Gandaham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tortilla wrap met geitenkaas en Gandaham
10 min
Bekijk recept
Moeflon met artisjokken, tartufata, Gandaham en een stamppot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met gandaham en perzik
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept