Witloofsoep met zuring en sint-jakobsnootjes

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Bestuif met bloem en suiker en fruit het een paar minuten aan in een klont boter. Houd wat witloofsnippers apart voor de garnering. Voeg de gewassen zuring toe en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Overgiet met kippenbouillon. Laat 10 minuten doorkoken tot het witloof gaar is en de soep lichtjes gebonden. Pureer met de staafmixer. Snijd de zorgvuldig gespoelde sint-jakobsnootjes horizontaal middendoor en bak ze in een paar minuten mooi gaar en goudbruin in de boter. Kruid met peper en zout en bedruip met citroensap. Voeg bij de soep en garneer met witloofsnippers en kervel. Vervang de sint-jakobsnootjes eventueel door garnalen, krabbenvlees of stukjes kreeft voor feestelijke gelegenheden. Als je niet aan het lijnen bent, kun je wat (zure) room door de soep roeren voor het serveren.

Witloofsoep met zuring en sint-jakobsnootjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van sint-jakob met vanilleolie
Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Velouté met sint-jakobsnootjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsnootjes met tuinkruiden en citroendressing
Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Witlofsoep met blauwe kaas
Bekijk recept
Witloofsoep met garnalen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofsoep met witbier
40 min Voorgerecht
Bekijk recept