Snij de kipfilets in reepjes en doe er de tandoorikruiden bij. Goed mengen en 5 uur in de koelkast laten marineren. Breng 600 ml water met de saffraan en een bouillonblokje aan de kook. Verhit 1,5 eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Doe de rijst, de kardemompitten en de sesamzaadjes erbij en bak de rijst al omscheppend glazig. Voeg de saffraanbouillon toe en breng alles aan de kook. De rijst met een deksel op een zacht vuurtje 10 minuten laten garen. Snij de wortelaanzet en het loof van de wortelen af. Haal het lelijke blad van de lente-uitjes weg. Snij de groenten in staafjes van 4 cm. Wok de kip kort in hete sesamolie, doe er de groenten bij en laat alles op zacht vuurtje 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de sojasaus aan toe. Verdeel de wok over 4 borden en serveer met de rijst.
Wok van tandoorikip met saffraanrijst is een recept van Jerryke's Cuisine