Kreeft in bladerdeeg

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de buitenste bladeren van de kool en spoel in koud water. Wikkel het kreeftevlees in een koolblad en daarna in bladerdeeg.
- Plaats gedurende zo'n 40 minuten in een oven van 180°C.
- Bak ondertussen de schalen en poten aan in wat notenolie. Hou de koppen opzij voor de garnering. Voeg de groenten toe en blus met de wijn. Roer ook de tomatenpuree, room en de groentenfond door het gerecht. Laat inkoken tot een gebonden saus.
- Stoof de rest van de kool aan in boter, samen met de spekblokjes.
- Serveer de kreeft samen met de kool en overgiet met wat hete saus.

Kreeft in bladerdeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept