Kreeft met room

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de kreeften 30 seconden in kokend water. Snij ze dan in de lengte open. Verwijder het maagzakje (in de kop). Haal de romige (groene) gedeelten uit de schaal en het koraal (zwart, rood als het gekookt is), en ook de eieren als die er zijn. Bewaar alles. Warm de boter op in een grote pan en laat de gehalveerde kreeften erin bakken tot de schaal rood wordt (ongeveer 5 minuten). Kruid naar smaak, overgiet met de cognac en flambeer. Voeg de witte wijn toe en laat 3 tot 4 minuten inkoken. Voeg de room toe en zet alles 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kreeften eruit. Voeg aan het kookvocht de romige gedeelten toe die de saus gaan binden, het koraal en eventueel de eieren. Proef even en kruid indien nodig. Leg de halve kreeften terug in de saus en laat nog 3 minuten opwarmen. Dien naar smaak op met rijst.

Kreeft met room is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept