De kruidenpesto: Bak de pijnboompitten goudbruin in olijfolie. Maal ze fijn in de keukenrobot. Voeg er het uitgeperst lookteentje aan toe en de fijngehakte verse kruiden: maal alles fijn.Giet er onder voordurend roeren beetje bij beetje de olijfolie bij. Meng er de kaas onder en maal verder tot een fijne massa.Breng opsmaak met peper en zeezout. Bewaar in de koelkast. Snijd de aardappelen in balkvorm en maak er aan de bovenkant een gatin met eenappelboor.Bedek de aardappel met grof zeezout en stoom deze'creatieve aardappel' gaar in de stoomoven of in een stoompan/mandje. Breng de court-bouillon aan de kook, ontdoe de kreeften van het elastiek aan de poten,dompel ze in de bouillon en laat gedurende 6 minuten zachtjes doorkoken.Haal de kreeften uit de bouillon,snij ze doormidden,ontdoe ze van het darmkanaal en de maagzak en bedek ze met kruidenpesto. Gratineer kort onder de grill. Een topwijn die de chef graag schenkt bij zijn gerecht is de Piemontese Gavi di Gavi.
Kreeft met zuiderse kruidenpesto is een recept van Jerryke's Cuisine