Koolvis met kervelsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn.
- Was de koolvisfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
- Vet een ovenvaste- of microgolfovenschaal (liefst met platte bodem) in met de boter, leg de koolvisfilets erin, besprenkel ze met citroensap en laat de koolvisfilets in de microgolf afgedekt op half vermogen in ca. 3-5 minuten gaar worden.
- Als uw microgolfoven geen draaiplateau heeft moet de schaal tussentijds tweemaal gedraaid worden. Schenk het uitgelopen visnat in een hoge glazen of microgolfovenbestendige maatbeker. Laat de vis afgedekt nog even nagaren terwijl u met het visnat de saus maakt. Vul het visnat met melk aan tot 1 1/2 dl. Roer het bouillonpoeder erdoor. Verhit het vocht in de microgolfoven onafgedekt 1 1/2 minuut op vol vermogen. Roer 1-2 eetlepels Allesbinder door het vocht om het te binden. Roer vervolgens de mosterd, het fijngehakte uitje en de kervel door de saus.
- Verwarm de saus onafgedekt nog 30 seconden op vol vermogen.
- Verwarm de vis afgedekt nog 30 seconden op half vermogen. Schep de saus over de vis, direct serveren.
- Lekker met aardappelpuree en doperwtjes. **tip:** - Andere vissoorten zoals kabeljauw, zeeduivel, zalm en schelvis kunnen op dezelfde wijze worden bereid.

Koolvis met kervelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met primeurs, kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meg's Eendenborstfilet Met Rode Portsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Met Kervelsaus.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept