Schroei de kornhoenders af voor de bereiding en snijd ze in stukken. Zet het borstvlees apart. Maak een fond van de karkassen met een bouquet garni. Kook de linzen 20 minuten met een andere bouquet garni. Schil de aardappels en 200 g wortels en schaaf ze. Druk ze goed uit op absorberend keukenpapier. Maak er 4 koeken van en breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een kleine, hete pan en laat ze aan beide kanten knapperig worden. Schil de rest van de wortels en snijd ze in reepjes. Frituur ze in hete olie. Bak het borstvlees een paar minuten in een pan en laat dan verder garen in de oven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Doe de fond in de braadpan van het vlees, kook in en voeg sinaasappelsap toe. Haal door een zeef en monteer de saus met boter. Voeg de linzen toe en roer goed om. Giet de saus op de voorverwarmde borden, leg een aardappel-wortelkeok in het midden en daarop het borstblees en de grifuurde worteljulienne.
Kornhoen met linzen en sinaasappelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine