Konijnragout met witte wijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De avond te voren. In gelijke stukken gesneden konijn laten marineren in witte wijn, vermengd met sneetjes ajuin, wortel, gehakte look, tijm, laurier en korrelpeper. Laat de brokken konijn uitdruppelen. Rol ze door de bloem, na ze te hebben gekruid met zout en peper. Laat ze in de braadpan in boter bruin worden en leg ze in een pot. Laat in deze pot enkele reepjes spek in kokend water trekken. Neem ze met de schuimspaan af en leg ze over het konijn. In dezelfde pot laat men fijne sneden ajuin bruinen, een weinig met het marineervocht besproeien en in de kookpot op het konijn gieten, evenals het overschot van het marineervocht. Een jong konijntje zal op 30 min, klaar zijn, een groot konijn kan 60 tot 80 min. vergen. Dien met puree op.

Konijnragout met witte wijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Konijnragout met pastinaakpuree
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnragout met pappardelle
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept