Koolvis in een spekjasje met witloof

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Wikkel elk stuk diepgevroren koolvis filet pur in sneetjes gerookt spek, zodat het volledig ingepakt is.
- Verwijder de harde kern van het witloof. Schik de stukken vis in het midden van een grote ovenschotel. Verhit de boter in een braadpan en bak het witloof aan elke kant goudbruin. Leg de witloofstronken rond de vis. Kruid het geheel met nootmuskaat, peper en zout. Maak de braadresten van de braadpan los met enkele lepels water en doe er de lichte room bij. Breng al roerend aan de kook en verdeel over de vis en het witloof. Schuif onafgedekt in de op 200 °C voorverwarmde oven en laat ± 30 min. gaar worden. Serveer met natuuraardappelen of aardappelpuree.

Koolvis in een spekjasje met witloof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept