Konijn, in bier gestoofd, met uitjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Hak de konijnen in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper, braad ze rondom goudgeel in de boter en leg ze in een ruime pan.
- Giet het braadvet uit de pan, blus de braadpan met het bier en de fond en voeg het knoflook en de salie toe. Giet dit over de konijnen. Sluit de pan en laat het konijn op laag vuur in 40-50 minuten gaar sudderen. Pas op: delen zoals de rug zullen eerder gaar zijn dan de bout, dus neem deze er ook eerder uit.
- Schep de knoflookteentjes en de salie uit de pan wanneer het vlees bijna gaar is en voeg de kleine uitjes toe, laat deze in de fond gaar worden. Neem de stukken konijn en de uitjes zodra ze gaar zijn uit de fond.
- Laat de fond verder inkoken, roer de mosterd er door en monteer de saus met de boter. (binden door de koude boter in warme vloeistof te roeren) Strooi de gehakte peterselie over het geheel.
- Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal en giet de saus er overheen.

Konijn, in bier gestoofd, met uitjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept