Konijnerug met bruin bier en mosterd

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de konijneruggen schoon en verwijder het overtollige vet. Kruid ze met peper en zout en bak de ruggen in boter mooi bruin. Plaats ze in een ovenschotel met deksel en laat ze in een op 175 gr. C voorver- warmde oven i 30-35 minuten garen. Bedruip ze af en toe met de bakboter; zorg, dat deze niet verbrandt.
- Haal de ruggen uit de schaal en strijk de rugzijde in met 1 eetlepel mosterd. Strooi er de gehakte peterselie en nadien het broodkruim op. Smelt 100 gr boter en bedruip de persillade daarmee. Plaats de ruggen terug in de oven om de korst een goudgele kleur te geven. Verwijder de ruggen, plaats ze op een serveerschotel en houd ze warm.
- Verwijder de bakboter, maak de aanbaksels met het bruin bier los en kook het tot de helft in. Voeg nu de bouillon bij het bier en kook het samen tot 1/3 in. Passeer de saus door een fijne zeef. Roer 1 eetlepel mosterd door de saus, voeg de bieslook toe en 1 eetlepel boter om de saus te laten glanzen. Controleer de kruiding.
- Serveer wat saus rond de ruggen en de rest in een sauskom. Fileer de konijneruggen eerst en snijd ze dan voor uw gasten in medaillons aan.
- Serveer hierbij in boter gebakken aardappelplakjes (vooraf gekookt in de pel) en schorseneren of witte selder in de room.
- Schenk hierbij een Belgisch bruintje

Konijnerug met bruin bier en mosterd is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gepaneerde Escalopes Van Konijnerug Op Weense Wijze
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde escalopes van konijnerug op Weense wijze
Bekijk recept