Konijn met jeneversaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

zet een dag van tevoren het vlees in de marinade. In een schaal de stukken konijn leggen en daar de wijn, jenever, enkele jeneverbessen, kruidnagel, laurierblad en honing bij doen. Afdekken en koel wegzetten. Schaal voorverwarmen (in warm water bijv.) voor het warm houden van het vlees. Stukken konijn afdrogen en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten, vlees dichtschroeien en op lager vuur gaar laten worden. Vlees eruit halen en op warme schaal wegzetten. Marinade zeven, langzaam aan braadvocht toevoegen en zo'n tien minuten laten inkoken. Indien nodig nog klontje boter toevoegen. Tot slot mosterd en peterselie aan saus toevoegen. Saus over vlees schenken of in sauskom serveren. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en bijvoorbeeld spruitjes.

Konijn met jeneversaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenreepjes met bruine champignons, salie en jeneversaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeneversaus
0-10 min -
Bekijk recept
Varkenshaas Met Jeneversaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept