Dep het schoongespoelde konijn zorgvuldig droog en verdeel het in 8 stukken. Leg de stukken konijn in een passende schaal. Snipper de ui, snijd de groenten in blokjes en snipper het knoflook. Verdeel alles over het konijn en giet er de wijn over. Laat afgedekt 2 tot 3 uur maar liever nog een hele nacht in de koelkast marineren. Plisseer (het vel er af halen) de paprika's, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd liet vruchtvlees in blokjes. Bak het in blokjes gesneden spek uit in de braadpan en schep het vet af. Verhit de olie met de spekblokjes in de braadpan. Neem de stukken konijn uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en braad ze rondom stevig aan. Voeg de uitgelekte groenten van de marinade toe en blus af met de helft van het marinadevocht. Stoof in een open pan tot het vocht nagenoeg is verdampt. Voeg de paprikablokjes, het resterende marinadevocht en de helft van de gevogeltefond toe en laat met het deksel op de pan circa 30 minuten stoven. Voeg de resterende fond, de mosterd, het zout, de peper en de grof gehakte kruiden toe en laat onder een deksel stoven tot liet konijn gaar is. Afhankelijk van de kwaliteit duurt dat 20 tot 30 minuten. Roer de créme fraiche los met een scheut van het braadvocht en roer dit mengsel daarna door de rest van de saus. Voeg de kappertjes toe en warm alles door. Geef er rijst of beetgaar gekookte pasta bij.
Konijn met paprika en kappertjes is een recept van Jerryke's Cuisine