Konijn met pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het konijn in stukken snijden. De uien pellen en grof hakken. Het vlees kruiden met peper en zout en de stukken in bloem wentelen. Aan alle kanten mooi bruin bakken in hete boter. Uit de pan halen en de uien lichtbruin fruiten. De stukken konijn weer toevoegen en de wijn en het bier erbij gieten. Het kruidentuiltje toevoegen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven met het deksel op de pan. Wat bouillon toevoegen zodat het vlees blijft onderstaan. Ondertussen de pruimen en de rozijnen laten zwellen in lauw water. Het kruim van het brood in dobbelsteentjes snijden en goudbruin bakken in olie met boter. De peterselie fijnhakken. Het zetmeel en de mosterd losroeren in wat azijn. De stukken konijn op een dienschaal scheppen, de saus binden met mosterd en het zetmeelmengsel. De pruimen en de rozijnen toevoegen en ze even laten doorwarmen. De saus over het konijn scheppen en bestrooien met gebakken broodkorstjes en gehakte peterselie. Serveren met gekookte aardappelen.

Konijn met pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept