Konijn met pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Was de pruimen (zie verpakking) en laat ze een nacht weken in ruim water.
- Maak de ui schoon en snijd hem in ringen.
- Maak een marinade van rode wijn, azijn, uien, peperbollen, laurier en kruinagel'en zout) - Laat het konijn marineren gedurende minstens 12uur in een kom van aangepaste grootte.
- Keer zo nodig af en toe om indien het konijn niet volledig onder staat.
- Haal het konijn uit de marinade, laat het uitlekken en droog het af.
- Laat de vetstof heet worden in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn goed bruin .
- Strooi er de bloem over, giet er de helft van de marinade bij en laat het konijn ongeveer 1uur stoven op een laag pitje.
- Voeg er de uitgelekte pruimen bij en laat nog ongeveer 1uur verder stoven.
- Dien op met pommes duchesse, kroketten of gebakken aardappelbolletjes. TIP : KOKEN MET WIJN Alcohol vervliegt bij hoge temperaturen. Het is dan ook niet de alcohol die voor de smaak zorgt, wel de typische smaakstoffen die in de wijn zitten .

Konijn met pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept