Konijn met rode wijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boter uitsmelten in een pot. Voeg er de zeer fijngesnipperde sjalotten aan toe. Laat 3 minuten zacht aanfruiten. Bestrooi de sjalot met de bloem. Meng met een garde en laat een minuut verder bakken zonder kleuren. Giet de rode wijn in de pot. Breng al roerend aan de kook. Voeg een paar blaadjes salie toe. Laat 10 minuten koken zonder deksel. Giet een 1 dl water en de azijn bij de wijn. Laat nog wat verder pruttelen. Bak de stukken konijnenrug langs alle kanten mooi bruin in een scheutje olijfolie. Giet de wijn bij het konijn. Breng aan de kook. Laat 15 minuten zeer zachtjes sudderen onder deksel. Haal het konijn uit de saus. Houd het vlees warm in een lauwe oven. Laat de saus inkoken tot ze de dikte heeft die je zelf verkiest. Giet de saus over het konijn. Werk af met een paar blaadjes salie.

Konijn met rode wijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept