Komkommersoep

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Leg het stukje kaas in de diepvries, dan kan de kaas beter geraspt worden.
- Was en droog de komkommer en was de champignons.
- Schil de komkommer en schaaf of snijd die in niet te dunne plakken.
- Snijd de harde en donkere delen van de champignons en snijd in dunne plakken.
- Smelt de magarine in de soeppan, fruit de ui glazig en doe er plakjes champignon e komkommer bij.
- Schenk de bouillon in de pan en breng alles aan de kook, temper de warmtebron.
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
- Rasp de bevroren kaas.
- Maak de soep af met peterselie, dille, foelie, de wijn en aroma. Proef de soep en voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
- Verdeel de soep over 4 koppen, bestrooi de soep met de helft van de geraspte kaas, maak de bovenste rand van de koppen vochtig met wat water en dek elke kop af met een lapje bladerdeeg.
- Bestrijk het deeg met een weinig water en verdeel er de rest van de kaas over. Bestrooi het bladerdeeg met wat kerrie.
- Zet de soepkommen in de oven en laat het deeg gaar, bros en mooi van kleur worden, dien dan direct de soep op. TIP: - Varieer de inhoud van de soepkop geheel naar eigen smaak en vervang de Franse of Deense kaas door geraspte Goudse of Parmezaanse kaas.

Komkommersoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Komkommersoep met garnalen
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekoelde komkommersoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommersoep met tuinkers
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Komkommersoep met garnalen
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekoelde komkommersoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Komkommersoep met tuinkers
35 min Voorgerecht
Bekijk recept