Konijn in Rodenbach Grand Cru

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Braad de konijnenbouten even lichtbruin in boter of olie. Voeg ui, wortel en knoflook toe en smoor ze zachtjes even mee. Doe er dan een flesje Rodenbach Grand Cru bij, breng het geheel aan de kook, voeg de tijm toe en stoof dan op een laag vuur nog ongeveer 2 uur. (Het vlees moet echt helemaal gaar zijn en bijna van de botjes vallen) Je kunt zo nodig, een klein beetje bouillon toevoegen. De bedoeling is dat er nog wat vocht over is. Neem dan de bouten uit de pan en bind de saus eventueel met wat beurre manié. Dien de konijnenbouten op met een paar stukjes van de ui en wortel en een schepje saus. Wij aten er een puree bij van aardappelen en knolselderij; 400 gram knolselderij en 600 gram aardappelen, schillen en in stukken snijden. Gewoon samen koken met wat zout en als ze gaar zijn, afgieten en door de pureeknijper of met de pureestamper fijnstampen. Een flinke klont boter of een scheut olijfolie erdoor roeren. En spruitjes gewoon kort gekookt met een klontje boter erover en wat nootmuskaat. Wij dronken er natuurlijk een glas Rodenbach Grand Cru bij.

Konijn in Rodenbach Grand Cru is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Sorbet Van Meloen En Ananas
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Sorbet Grand Cru
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep 1er Cru
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept