Konijn met Bier en Kersensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken konijn snel rondom bruin.
- Neem de stukken konijn uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de spekblokjes en de uisnippers aan het braadvet toe en bak ze ca. 3 min. Schenk het bier erbij en voeg de kruiden toe. Breng het vocht aan de kook, leg de stukken konijn terug in de pan en stoof ze op een matig vuur met het deksel half op de pan zachtjes gaar in ca. 1 uur.
- Maak intussen de kersen schoon en ontpit ze. Roer de kersen 10 mm. voor het einde van de stooftijd, door het stoofvocht in de pan.
- Neem de gare stukken konijn uit de pan, leg ze in een schaal en houd ze warm.
- Roer de azijn en de verkruimelde roomkaas door de saus. Roer het aardappelmeel met een eetlepel water tot een glad papje en roer het door de saus. Laat de saus al roerende iets binden. Schep tenslotte de saus over de stukken konijn.

Konijn met Bier en Kersensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaneelrijst met kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drumsticks met zwarte kersen en puree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept