Konijn met gedroogde pruimen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de pruimen een dag vooraf in een grote hoeveelheid Rodenbachbier weken, zodat ze goed zwellen.
- Snijd het konijn in regelmatige stukken van ca. 50 gr, kruid die met zout en peper en bak ze in boter in een grote kookpot. Voeg de in plakken gesneden uien toe, evenals de geplette look, de tijm en laurier en bestrooi dit alles met de bloem. Laat die een ogenblik kleuren en bevochtig vervolgens met het bier waarin de pruimen werden geweekt.
- Laat het gerecht op een zeer zacht vuur afgedekt 30 minuten sudderen. Leg dan, zonder te mengen, de pruimen op het konijn en laat het in nog 15 minuten verder gaar worden. Verwijder de tijm en de laurier.
- Dien het gerecht in de kookpot zelf op, samen met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Konijn met gedroogde pruimen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept