Vraag uw slager om hoge kogelbiefstukken van het spierstuk, à 175 gram, in te snijden als een enveloppe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en vermeng deze met de blauwschimmelkaas. Vul de kogelbiefstuk met dit mengsel (circa 1 cm dik) en sluit de enveloppe met een prikker. Zorg ervoor dat de prikker volledig in het vlees zit en leg de biefstukken gedurende circa 4 uur in de koelkast. Steek de barbecue tijdig aan. Haal de gevulde kogelbiefstukken een uur van tevoren uit de koelkast. Zorg dat de barbecue op de juiste temperatuur is, dat wil zeggen op zn heetst. Leg de biefstukken op het rooster en laat ze voordat u ze omdraait ongeveer 1,5 minuut liggen. Hierdoor ontstaat dat krokante barbecuekorstje. Voorzichtig lostikken en de andere kant 1,5 minuut barbecuen. Op het gedeelte van de barbecue waar matige hitte is de biefstukken nog 2 minuten laten doorwarmen en daarna direct serveren met een gebarbecued spiesje met 3 kleuren paprika.
Kogelbiefstuk, gevuld met Roquefort en geroosterde is een recept van Jerryke's Cuisine