Koffie-roomdessert

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De eieren met behulp van een eierscheider scheiden en de dooiers met de helft van de suiker +/- 10 minuten au bain marie met de mixer kloppen, zodat een lichtgele, dikschuimige massa ontstaat, die als een lint van de kloppers loopt.
- Er eerst de marsala door roeren, dan de mascarpone erdoor spatelen.
- De eiwitten met het zout stijfkloppen en door het dooiermengsel scheppen.
- Het water met het zakje cappuccinopoeder vermengen en de rest van de suiker erin oplossen, de cognac erdoor roeren.
- De lange vingers in de koffie dopen en er de bodem van een wijde glazen schaal mee bedekken.
- Het mascarponemengsel erover verdelen.
- Gladstrijken, met folie afdekken en minstens een halve dag in de koelkast zetten.
- Er vlak voor het serveren royaal kaneel boven zeven.

Koffie-roomdessert is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roomdessert met meringue en fruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomdessert
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Syllabub
0 min
Bekijk recept

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept