Koffiebavarois met amandeldeeg

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water Klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een glanzend eiwit met stevige pieken bekomt. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, de maïzena en het zout. Zeef over de meringue en lepel alles voorzichtig onder elkaar. Giet in een ronde, beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven. Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf kloppen tot het mengsel begint op te stijven Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling. Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffieroom over. Laat de taart gedurende 4 u opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm, versier bovenaan met de chocolade callets en snij in spiezen. Tip: U kan deze taart ook bestrooien met amandelpoeder.

Koffiebavarois met amandeldeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit
Nagerecht
Bekijk recept
Forel In Amandeldeeg
0-10 min -
Bekijk recept
Gevulde Koeken
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Skandriettes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Franse mokkataart
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
KOFFIEBAVAROIS-TAART
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Koffiebavarois-taart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
KOFFIEBAVAROIS-TAART
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept