Koffiecrémegelei

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Filter of zeef de hete koffie, voeg er de suiker aan toe en los er de gelatine in op door goed te roeren.
- Laat het koffiemengsel afkoelen en 'lobbig' (tussen vloeibaar en vast) worden. Dit duurt een tijd, maar door het in de koelkast te zetten gaat het vlugger.
- Wrijf een puddingvorm in met een heel dun laagje zonnebloemolie of boter. Klop de slagroom stijf en schep er vervolgens het afgekoelde, ietwat dik geworden koffiemengsel door. Schenk dan het geleimengsel in de puddingvorm en laat de gelei in de koelkast minstens drie uur opstijven.
- Stort de gelei op een schaal. Mocht de gelei niet gemakkelijk uit de vorm komen, zet de vorm dan een paar seconden in heet water, dat helpt. Versier de gelei daarna feestelijk met b.v. wat stijfgeklopte slagroom en mokkaboontjes. TIP: - Op het moment dat het koffiemengsel door de slagroom wordt geschept kun je ook nog een scheutje van een lekker drankje toevoegen. Dit kan cognac of rum zijn, maar ook een likeur. In principe is elk drankje hierbij lekker dat ook smaakt bij een kopje koffie na de maaltijd.

Koffiecrémegelei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker