Knolselderij-cremesoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap. Sjalotjes pellen en snipperen.
- In grote pan boter smelten. Sjalotjes circa 2 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en circa 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen. Selderij in circa 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen.
- Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren. Soep opnieuw verwarmen. 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van cr?me fra?che erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van cr?me fra?che erin scheppen. Serveren met kaasstengels.

Knolselderij-cremesoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept