Knolselderij—crèmesoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik bewaren in ruim water met 2 eetlepels citroensap. Sjalotjes pellen en snipperen. In grote pan boter smelten. Sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken. Bouillontablet, tijm en 6 dl water toevoegen. Selderij in ca. 20 minuten op laag vuur gaar koken. Tijm uit pan nemen. Met schuimspaan enkele blokjes knolselderij eruit nemen. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren. (Soep opnieuw verwarmen.) 1 Eetlepel citroensap, cognac of vieux en 2/3 deel van room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier borden scheppen en rest van de room erin scheppen. Serveren met kaasstengels.

Knolselderij—crèmesoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette-crèmesoep met Hollandse garnalen
40 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevogelte-crèmesoep met waterkerssneeuweieren
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse asperge-crèmesoep
25 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-cremesoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept