Snijd met een scherp mes de tentakels van de inktvis en maak de inktvis schoon. Snijd de lichaamszak aan één kant open en leg hem plat neer. Snijd de platte stukken ruitvormig in en snijd daarna elk stuk in 4 delen. Meng maïzena, zout, peper en chilivlokken. Doe dit mengsel in een grote plastic zak. Doe de stukken inktvis erbij en schud de zak goed tot de inktvis volledig met het mengsel is bedekt. Verhit ca. 5 cm arachideolie in een grote voorverwarmde wok. Voeg de stukken inktvis toe en roerbak ze ca. 2 minuten, of tot ze beginnen op te krullen. Frituur ze in porties en niet te lang, anders worden ze taai. Schep de stukken inktvis met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze goed uitlekken. Schep de inktvis op borden en serveer er dipsaus bij. Tip: * Koop diepgevroren inktvis als verse niet verkrijgbaar is. Deze is meestal schoongemaakt en kan zó worden gebruikt. Laat hem wel volledig ontdooien voordat u hem bereidt.