- Iets laten afkoelen. De eierdooiers met 200 g suiker in ? 10 minuten romig kloppen. In een pan met een dikke bodem de koffie en 1? dl slagroom door elkaar roeren. De eierdooiers toevoegen.
- Al roerend op een zacht vuur verwarmen tot een gebonden cr?me ontstaat (niet laten koken). De cognac erdoor roeren en de cr?me laten afkoelen.
- 3? dl slagroom stijfkloppen en dit luchtig door de koffiecr?me roeren. Een (halfronde) cakevorm (inh. 1 l) met koud water omspoelen en de parfait overdoen in de vorm. In de diepvriezer in +/- 5 uur laten bevriezen.
- Op het aanrecht bakpapier leggen. In een pan met een dikke bodem al roerend in 5 eetlepels water 125 g suiker oplossen. In ? 5 minuten heel lichtbruin laten kleuren.
- Het mengsel op het bakpapier gieten en snel met een lang glad mes heel dun uitstrijken. In +/- 10 minuten hard laten worden en in stukken breken.
- De rest van de slagroom (1/2 dl) met 1 eetlepel suiker stijfkloppen en dit in een spuitzak scheppen.
- De parfait in acht plakken snijden en deze plakken in acht coupes zetten. De koffieparfait garneren met een toef slagroom en een chocoladeboontje en tenslotte een stuk caramel in de parfait steken."}}