Snijd de kipfilet in dobbelstenen van 4 cm. Roer de olie, 2 eetlepels ketjap en het citroensap door elkaar. Voeg de geperste teentjes knoflook en de gemberpoeder toe. Giet deze marinade over de kipblokjes. Laat het vlees minstens een half uur marineren. Meng voor de saus in een pannetje gembersnippers, water, azijn, suiker en 2 eetlepels ketjap en verwarm dit mengsel totdat de suiker gesmolten is. Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water en bind er al roerend de gembersaus mee. Leg de satéprikkers vóór het rijgen even in water zodat ze niet verbranden tijdens het grillen. Leg houten prikkers eerst even in water zodat ze tijdens het grillen niet verbranden. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster ze 10 tot 12 minuten in een hete grillpan of onder de grill. Keer ze af en toe en bestrijk ze met de marinade. Pel de bananen, halveer ze en snijd ze in de lengte door. Rooster ze in de pan of onder de grill. Bestrijk ze eventueel met een beetje olie. Serveer de gembersaus en banaan bij de saté.Voorbereiding stijd: ca. 25 minuten (exclusief marineertijd). Voedingswaarde per spies: eiwit 20 g, vet 5 g, koolhydraten 18 g, kcal (kJ) 197 (827). Tips: Meng 2 eetl. fijngehakte ongezouten pinda's door de saus. Vervang de kipfilet door kalkoenfilet of varkenshaas.
Kipsaté met banaan en gembersaus is een recept van Jerryke's Cuisine