Kipfilets inwrijven met zout en zwarte peper. Kip in de helft van de boter in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. Even uit de pan halen. Cider aan het bakvet toevoegen, het aanbaksel losroeren en aan de kook laten komen. Kip weer terug in de pan doen en gaar laten stoven. Intussen champignons schoonvegen en in helften of kwarten snijden. Champignonpartjes in de rest van de boter al omscheppend 5 minuten bakken. Tijm erover strooien en doorscheppen. Kip uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie. Room en champignons door de cider roeren en het geheel op hoog vuur in ca. 5 minuten laten inkoken tot een mooie gebonden saus. Peterselie erdoor roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet in mooie plakken snijden, over 2 borden verdelen en saus erover en ernaast scheppen. Lekker met gepofte aardappelen met kruidenboter en peultjes of een groene salade. En natuurlijk een glas koele cider. Met dank aan Anna