Braad de stukken kip aan in een hete Emile Henry tajine in de olijfolie, voeg de uien, de gember, de saffraan en een beetje zout en peper toe. Voeg daarna 3 glazen water toe en de gesneden geconfijte citroen. Doe het deksel op de tajine en laat het geheel 30 minuten op een zacht vuurtje koken. Voeg indien nodig water toe en roer regelmatig. Voeg het citroensap toe en laat daarna nog 15 minuten koken. Voeg aan het einde van de kooktijd de olijven, de peterselie en de koriander toe. Dien direct op. Geconfijte citroenen: citroenen bewaard in zout zijn een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse keuken. Ze zijn simpel te maken en kunnen gedurende meerdere maanden bewaard worden. Neem 1 kg gewassen citroenen. Wrijf ze in met zout en bedek ze met een kilo zout gedurende 12 uur. Doe ze daarna in een kom met het zout, bedek het geheel met water, voeg 15 cl azijn toe tegen het verkleuren en wat laurierbladeren. Voeg 10 eetlepels slaolie toe en laat het geheel een week bij kamertemperatuur staan.
kiptajine met geconfijte citroen en olijven is een recept van Jerryke's Cuisine