Kipvinken

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de kipfilets horizontaal in twee. Bestrooi een kant met peper en zout. Snijd de ham ragfijn. Klop het ei los maar niet schuimig. Maak het gehakt aan met de ham, 1 eetlepel ei, zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Verdeel het gehaktmengsel in vieren. Bestrijk ieder plakje kipfilet met een deel van het gehaktmengsel. Rol de plakjes kip op met de kipzijde naar buiten en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker. Wentel de rolletjes zorgvuldig door de gezeefde bloem en vervolgens door het resterende ei en ten slotte door het paneermeel. Verhit 35 gr. boter in een koekenpan, wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak de kipvinken op een matig afgestelde warmtebron rondom bruin en gaar. Reken op een baktijd van 15 min. Serveer de kipvinken op voorverwarmde borden geef er een groenten en aardappelgerecht naar keuze bij.

Kipvinken is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kipvink met geitenkaas Gourmetrecept
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipvink met geitenkaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipvinken
0 min
Bekijk recept

Kipvink met geitenkaas Gourmetrecept
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipvink met geitenkaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipvinken
0 min
Bekijk recept