Warm de oven op 65°C. Kruid kippenfilets en kleur ze in warme olijfolie, schuif 20 minuten in de oven. Snijd de paprika’s in reepjes, de ui in halve ringen en hak de look. Stoof de groenten gaar in 2 dl olijfolie, kruid met wat zout. Giet door een zeef en laat uitlekken, bewaar de olie. Warm de oven op 180°C, gril de Piquillos paprika’s 20 minuten. Ontvel, snijd open en bewaar de sappen, verwijder de pitjes. Mix de gegrilde Piquillos met de paprikaolie en het amandelpoeder tot een gladde pasta. Bereid de polenta zoals voorgeschreven op de verpakking. Snijd de chorizo in fijne blokjes. Breng de room aan de kook en voeg de chorizoblokjes toe, laat 3 minuten op een zacht vuurtje trekken. Meng de chorizoroom onder de polenta. Warm de groenten op, snijd de olijven in ringen en pareer de anjovis. Snijd de kippenfilet en schik op het bord met de paprika’s, lepel er wat polenta naast en werk af met een streepje saus. Versier met de olijven, ansjovis en een plukje tijm .
Kippenfilet op z’n Baskisch met een saus van Piqui is een recept van Jerryke's Cuisine