Kipkap van kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Men kookt het kippen vlees zeer zachtjes tot het gaar is met de ui, selder, thym, laurier en de kruidnagel. Men neemt het kippen vlees eruit en maalt het door den 8 mm plaat of men hakt het zeer fijn. Men zeeft het kookvocht en neem daar van 300 gr of 300cl of 3 dl Men voegt aan het lauwe vocht 20 gr gelatine poeder toe, oftewel 6 blaadjes geweekte gelatine toe, goed kloppen voor de menging. Dit vocht voegt men bij het kippen vlees en ook zout en peper en muskaat naar smaak en eventueel een soeplepel kirch. In een kom doen en in de koelkast minstens 12.00 uur laten opstijven.

Kipkap van kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kipkap Uit Brabant
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Voerense kipkap
0 min
Bekijk recept
Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
0 min
Bekijk recept