Boen de sinaasappel schoon onder stromend water, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit. Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Verhit het vloeibare bakvet in een braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de rasp, het sap en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de kip met de deksel op de pan in ± 25 minuten helemaal gaar worden. Bak intussen de aardappeltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en gaar. Neem de kip uit de pan en voeg de bosui aan het bakvet toe. Laat de bosui 3 minuten zachtjes stoven. Bind de saus met allesbinder. Serveer de kip met de saus en de aardappeltjes. Lekker met gekookte worteltjes.
Kipfilet met sinaasappelsaus en gebakken aardappel is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree