Pel en ontpit de tomaten. Pel ook de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten Verwijder zaadjes en zaadlijst van het chilipepertje (of niet, als je het €œheet€ wil!) Snipper de sjalot en 2 teentjes look fijn Stoof de sjalot en de look zachtjes aan in een scheutje olijfolie Voeg tomaten, paprika, witte wijn, rozemarijn, laurierblad, chilipepertje en tijm toe. Laat gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en een snuifje suiker Verwijder laurierblad, tijm en rozemarijn en mix met de staafmixer of in de blender. Haal de gemixte massa door een zeef Bereid een marinade met 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus, saffraan, vers gemalen (Creoolse) peper, 1 koffielepel Provençaalse kruiden en een mespuntje paprikapoeder Snij de kipfilets middendoor en marineer ze gedurende minstens 2 uur in deze marinade Verwijder de uiteinden van de courgettes. Snij er dan 4 mooie schijfjes af van 1 cm dik. Bak de schijfjes in wat olie even aan in pan met antikleeflaag Haal de kipfilets uit de marinade. Maak een pakketje met achtereenvolgens een stukje kipfilet, het schijfje gebakken courgette, een plakje cheddar, 2 basilicumblaadjes, opnieuw kipfilet en eindig met een sneetje kaas. Strooi er wat paprikapoeder over en bind alles samen met keukentouw. Plaats de pakketjes in een vuurvaste schaal en besprenkel ze met olijfolie. Bedek de schotel met aluminiumfolie Schuif in een op 220°c voorverwarmde oven voor 15 minuten. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 5 minuten doorbakken in de oven Snij intussen van de rest van de courgettes fijne linten met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller. Stoof die even aan in olijfolie met fijngesnipperde look. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker Warm de saus nog even op en schep op elk bord een spiegel van de coulis Verwijder de touwtjes van de kippakketjes en leg ze midden op het bord. Drapeer de courgettelinten er mooi naast. Druppel wat olijfolie extra vergine over het gerecht Een aardappelpuree met look en olijfolie smaakt er heerlijk bij! 462 ckal p.p. Dit is een recept van van Gilbert Heirbrant uit De Pinte
Kipfilet met tomaten-paprikacoulis is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn