1 Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Verhit boter in een ruime braadpan. Bak Snijd de witte kool. Snijd de appel in grove stukken. Bak de koolreepjes 1 min. al omscheppend. Schep de appel door de kool. Breng op smaak met peper en zout en stoofgaar in 15 min. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit 2 min. zachtjes de ui. Voeg de spekreepjes toe en bak 2 min. mee.
2 Schep de linzen door het ui-spekmengsel. Neem de rookworst uit de verpakking en leg op de linzen. Scheutje water toevoegen en laat met deksel op de pan 10 min zachtjes stoven. Neem de rookworst uit de pan en snijd in 4 stukken. Verdeel de linzen over diepe borden. Leg de rookworst erop en de kool ernaast.
Linzenschotel met spek, rookworst en kool is een recept van Albert Heijn