Kippensoep met matzeballetjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
stijd : 40 minuten + 1 uur in de koelkast - Kooktijd : 2 1/2 uur - Voor 6 personen
Voorbereiding
: Snijd overtollig vet van de kip en zet dit apart. Snijd de kip in 8 of 9 stukken en doe deze met de andere soepingredi?nten in een pan met water. Breng de soep langzaam aan de kook; schuim hem af. Temper het vuur en laat de soep 2 uur sudderen tot de kip heel gaar is. Zeef de soep, doe hem terug in de omgespoelde pan en breng hem aan de kook. Verwijder de kippenbotten, zet de kip apart. Doe de matzeballetjes in de soep en laat die zonder deksel 15 minuten sudderen. Voeg de kip toe en laat de soep nog 5-10 min. sudderen. Matzeballetjes: verhit vet of olie in een pan en bak de ui goudbruin. Doe hem over in een kom. Voeg matzemeel, eieren, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Voeg voldoende amandelmeel toe om het mengsel te binden. Dek het af en zet het 1 uur in de koelkast. Dompel uw handen in koud water en rol balletjes van 2 cm.

Kippensoep met matzeballetjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Matzeballetjes (Kneidlach)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Joodse Kippensoep
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept