Voorbereiding stijd : 40 minuten + 1 uur in de koelkast - Kooktijd : 2 1/2 uur - Voor 6 personenVoorbereiding : Snijd overtollig vet van de kip en zet dit apart. Snijd de kip in 8 of 9 stukken en doe deze met de andere soepingredi?nten in een pan met water. Breng de soep langzaam aan de kook; schuim hem af. Temper het vuur en laat de soep 2 uur sudderen tot de kip heel gaar is. Zeef de soep, doe hem terug in de omgespoelde pan en breng hem aan de kook. Verwijder de kippenbotten, zet de kip apart. Doe de matzeballetjes in de soep en laat die zonder deksel 15 minuten sudderen. Voeg de kip toe en laat de soep nog 5-10 min. sudderen. Matzeballetjes: verhit vet of olie in een pan en bak de ui goudbruin. Doe hem over in een kom. Voeg matzemeel, eieren, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Voeg voldoende amandelmeel toe om het mengsel te binden. Dek het af en zet het 1 uur in de koelkast. Dompel uw handen in koud water en rol balletjes van 2 cm.