Doe de gemberwortel in een pan, samen met de kokosmelk. Geef elke spriet citroengras een flinke klap met een deegroller om ze open te maken, maar laat ze intact en gooi ze ook in de pan. Voeg de sjalotten toe, vervolgens de pepers en de helft van de limoenblaadjes die je eerst een beetje fijn wrijft zodat het aroma vrijkomt. Breng aan de kook. Snij ondertussen de kip in plakken van 5 cm en doe ze in de pan samen met de oesterzwammen en laat pruttelen tot de kip gaar is. Roer de kippenbouillon erdoor en Iaat nog ongeveer l minuut koken. Draai het vuur uit en roer er limoensap en vissaus door. Proef. Als het te scherp is, doe er dan l of 2 tl suiker bij. Haal de sprieten citroengras uit de soep en gooi ze weg. Schenk de soep in een grote kom (of 4 kleintjes), bestrooi met koriander, een paar reepjes peper (als je een hittebestendige maag hebt)en de rest van de in reepjes gesneden limoenblaadjes. In Thailand wordt dit gerecht met rijst gegeten.
Kippensoep met oesterzwammen (Torn kha kal) is een recept van Jerryke's Cuisine