Voor de kippenvinken: Laat een klontje boter smelten in de pan en laat daarin de kippenvinken rondom kleuren. Laat ze vervolgens een 15-tal minuten stoven. Draai ze geregeld rond. Kruid met peper en zout. Voor de broccoli: Breng de broccoli aan de kook in goed gezouten water. Laat hem gedurende 8 minuten beetgaar worden en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de sjalotjes fijn en laat ze met een klontje boter bruinen in een pot. Voeg daarna de broccoliroosjes toe. Doe het geheel in een ovenschotel en overgiet met de bechamelsaus. Strooi er een beetje gemalen kaas over en gratineer in een warme oven. Voor de bechamelsaus: Laat voor de roux 1 eetlepel boter smelten, voeg er 2 eetlepels bloem aan toe en meng goed dooreen. Breng de melk aan de kook en voeg al roerend de roux toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met wat peper, zout en muskaatnoot. Zeer lekker met gebakken aardappeltjes, kroketjes of tagliatelle.
Kippenvink met broccoli in bechamelsaus is een recept van Jerryke's Cuisine