Kippewit met champagnesaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi het kippenwit met zout en peper. Schil de sjalotten en snijd ze fijn alvorens ze in de boter te laten slinken. Leng aan met de bouillon en 1,5 dl champagne. Laat gedurende 10 min. koken en haal vervolgens door een zeef. Laat de vloeistof slinken totdat het equivalent van twee eetlepeles overblijft, voeg er de room aan toe en maak er opnieuw een bouillon van. Laat het kippenwit aan beide zijden in de boter aanbraden, dek af en laat zowat 4 minuten sudderen. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Blus de braadfond met de overblijvende champagne. Laat wat sudderen en vermeng met de saus. Voeg naar believen citroensap, zout en peper toe. Leg het vlees op een bord op en overgiet met saus. Versier met wat kervel en dien op met Creoolse rijst of fijne noedels.

Kippewit met champagnesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Blokjes kip met sambal
0 min
Bekijk recept
Hemelse tortilla hapjes
30 min
Bekijk recept
Ovenschotel Met Rijst En Prei
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Philadelphia curry soep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept