Sinaasappelen grondig wassen, het beste onder lauw water. Afdrogen en dan aan de bovenkant horzontaal een dekseltje afsnijden. Vruchtenvlees met scherp mes en puntig keukenmesje lossnijden en daarbij de schil niet beschadigen. Gekookte ham, schijven ananas, paprikareepjes en sinaasappel vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Alles in een slakom doen en dan de garnalen erbij doen. Een paar garnalen achterhouden voor de garnering. In een kopje of een klein schaaltje de mayonese,azijn,ketchup,peper en zout door elkaar roeren, over de klein gesneden ingredienten gieten, luchtig door elkaar mengen en pikant op smaak brengen en dan cica 30 minuten in de koelkast of koele plaats wegzetten. De salade in de uitgeholde sinaasappelen scheppen. Iedere gevulde sinaasappel garneren met imitatie kaviaar (kunstmatig gekleurde viskuit) en een mooie garnaal. Dit voorgerecht met stokbrood of goudgele toost, boter en witte wijn serveren, eventueel op verse slablaadjes zetten. Tip: De gevulde sinaasappelen zullen beter blijven staan als U aan de onderzijde een dun schijfje afsnijdt.